Zakelijke hulp bij jouw social media

Op marketing en sales gebied is er de afgelopen jaar onwijs veel veranderd, steeds meer gebeurd online en dat zal hoogstwaarschijnlijk ook niet meer veranderen. Steeds meer kleine en middelgrote bedrijven zien dit ook waardoor zij ook steeds meer bezig zijn met zichzelf in de markt zetten. Wil jij ook graag profiteren van social media maar kun je daar nog wat hulp bij gebruiken? Lees dan snel deze blog waarin we jou meer vertellen over social media. En waar hier kansen en mogelijkheden liggen voor jouw organisatie. Wij zijn de hulp bij jouw social media.

Social media marketing

Social media marketing is een belangrijk onderdeel waarbij je op sociale media je producten en/of diensten kan laten zien. Hierop kan je je merk laten zien en ook je kernwaarden overbrengen, op deze manier kunnen volgers zich verbinden en wellicht ook identificeren met je merk wat erg belangrijk is voor naamsbekendheid. 

Toch is het goed om voorzichtig te blijven op social media met promoten, mensen houden er niet van om gepusht te worden om iets te kopen. Wanneer je dit toch veelvuldig zal doen bestaat de kans dat je volgers je weer gaan ontvolgen. Hierom is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen leuke, relevante en informatieve posts. 

De berichten die op je social media kanalen geplaatst worden behoren tot contentmarketing, bij deze specifieke vorm van marketing wordt er nagedacht over de content die geplaatst wordt. Diversiteit van de content is ook een belangrijk onderdeel. Je berichten zouden bijvoorbeeld kunnen bestaan uit foto’s van je producten of diensten, linken naar relevante content, bedrijfsvideo of reviews van klanten. Ook is het belangrijk om onderscheid te maken tussen de verschillende kanalen, zo post je op LinkedIn andere content dan bijvoorbeeld Facebook of Instagram. 

Om dit allemaal in goede banen te leiden is het goed om een social media strategie op te stellen, ga hiervoor in gesprek met een bedrijf die hulp biedt bij social media omdat het ene bedrijf niet het andere bedrijf is. In je social media strategie is het ook goed om je huisstijl uit te werken, hieronder zullen we daar wat meer over vertellen. 

Content creatie

Een ander belangrijk onderdeel van social media marketing is content creatie, hierbij is het belangrijk om goed na te denken over wat je als bedrijf wil uitstralen. Door kleurgebruik en contrasten kan je bijvoorbeeld heel strak en zakelijk overkomen terwijl je met andere kleuren weer speelser en vrolijker over komt. Deze strategie kan vervolgens ook worden meegenomen in nog veel meer onderdelen zoals nieuwsbrieven, e-mailmarketing, landingspagina’s en verschillende funnels. Wanneer je zelf niet zo creatief bent kan het lonen om hulp in te schakelen, zo bestaan er interessante tools welke marketing hulp bieden bij het creëren van dit soort content. Hierbij behoudt je zelf de regie over je content maar wordt je wel geholpen bij de opbouw van je berichten. Daarnaast voorziet deze tool je ook regelmatig van meer informatie over trends en ontwikkelingen welke op de markt spelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *