Jouw bijeenkomst naar een hoger niveau tillen?

Steeds meer organisaties wagen de sprong in het diepe: het organiseren van een bijeenkomst. Bijeenkomsten kunnen eigenlijk in allerlei verschillende vormen voorkomen. Zo kunnen bijeenkomsten dienen als netwerkevents, verandertrajecten, inspiratiesessies en/of congressen. Maar hoe til je zo’n bijeenkomst naar een hoger niveau? Wat kun je doen om het evenement meer lading mee te geven? In deze blog lees je daarom waarom je tijdens jouw bijeenkomst een spreker of dagvoorzitter uit zou kunnen nodigen. 

 Spreker inhuren

Sprekers zijn experts en/of ervaringsdeskundigen binnen een bepaald domein. Wanneer je een bijeenkomst organiseert omtrent een bepaald onderwerp, dan kan het heel waardevol zijn om een spreker te boeken die binnen dit onderwerp net een nieuwe ontdekking heeft gedaan, of iets vooruitstrevends heeft bedacht. Organiseer je een bijeenkomst over Innovaties, wie het publiek van je bijeenkomst dan beter inspireren dan een spreker wie net een nieuwe disruptieve innovatie heeft gelanceerd? Sprekers kunnen je bijeenkomst verrijken door hun ervaring en/of expertise te delen.

Dagvoorzitter boeken

Aan de andere kant kun je er ook voor kiezen om een dagvoorzitter te boeken. Een dagvoorzitter kun je zien als de host van je bijeenkomst. Dagvoorzitters leiden je evenement, introduceren sprekers of onderwerpen, stellen kritische vragen, houden de dynamiek in het evenement, of vertellen over hun eigen ervaringen omtrent een bepaald onderwerp. Het is wel belangrijk om een dagvoorzitter te kiezen die op een bepaalde manier raakvlak heeft met het onderwerp van je bijeenkomst of jouw organisatie. Wanneer je het tijdens je bijeenkomst of evenement over Diversiteit en/of Inclusie gaat hebben dan heeft het meer nut om een dagvoorzitter in te huren die hier veel raakvlak mee heeft.

Sprekers én/of dagvoorzitters boeken?

Sommige dagvoorzitters zijn naast dagvoorzitter ook actief als spreker. Ze hebben jarenlange ervaring als dagvoorzitter, maar zijn ook expert binnen een bepaald domein. Daardoor fungeren verschillende dagvoorzitters oom als sprekers. Twijfel je daarom of je moeten kiezen voor een dagvoorzitter of spreker? Misschien kun je dan eens kijken naar een iemand die het beide kan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *