Dit verwachten experts van panden in de nabije toekomst

Aan het begin van 2022 luidde de NVM de noodklok. Deze coöperatie concludeerde dat de huizenmarkt volledig op slot zit. Mensen kunnen geen huis meer kopen, mensen kunnen hierdoor niet verhuizen en de natuurlijke doorstroom wordt daardoor volledig gestopt. Dit brengt voor zowel starters als voor ouderen een flinke uitdaging met zich mee.

Is het zo dat dit in de nabije toekomst aan gaat houden? Meerdere experts verwachten van wel. Woningen en panden, zoals ook beleggingspanden, zullen in de komende jaren alleen maar populairder worden.

Schrijnende situatie

De situatie is op dit moment schrijnend te noemen. Het is bovendien de verwachting dat de situatie in de toekomst alleen maar heftiger gaat worden. Concreet betekent dit dat heel weinig mensen in de toekomst nog een huis kunnen kopen. 

Dat is althans het geval als er niks aan de huidige regelingen gaat veranderen. De overheid is druk op zoek naar een oplossing voor het woningtekort, maar dat is niet al te makkelijk. Als de overheid besluit om allerlei nieuwbouwwijken te laten bouwen, komt men in de knoop met de klimaatdoelen. De overheid zit op dit moment daardoor echt in een spagaat.

Zorgen over de toekomst

De NVM en veel huiseigenaren zijn bezorgd over de toekomst. Dit geldt al helemaal voor starters die op dit moment huren of nog bij hun ouders (moeten) wonen. Voor hen is de toekomst helemaal hopeloos te noemen. Voordat zij pas een huis kunnen kopen, moet de huizenmarkt echt volledig in elkaar geklapt zijn. 

Experts verwachten echter dat dit nog enige tijd kan duren. Recentelijk kwam bijvoorbeeld één van de grootste banken met de verwachting dat de huizenprijzen in 2022 nóg verder zouden stijgen. Dit maakt de situatie alleen maar schrijnender en problematischer.

Wil je op dit moment of in de nabije toekomst bijvoorbeeld een beleggingspand verkopen? Dan ben je uiteraard wel spekkoper. De prijzen liggen immers érg hoog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *