Welke tegels kies jij voor in de keuken? 

Tegels in de keuken zijn helemaal hip. Zo heb je vloertegels keuken, maar ook wandtegels. Tegenwoordig is het assortiment tegels echter enorm, wat de keuze des te moeilijker maakt. Maar geen reden tot paniek, want in dit artikel geef ik je een aantal tips en woontrends waarmee jij de perfecte tegels voor in de keuken kiest. Lees nu verder en ontdek! 

Wandtegels voor in de keuken 

Wandtegels keuken kennen vele voordelen. Tegels zijn namelijk goed bestand tegen de hitte van het fornuis, zijn slijtvast een makkelijk schoon te maken. Zeer praktisch dus. Je kent vast nog wel de oude wandtegels van verouderde keukens, zo ja, zit dit beeld uit je hoofd. Er zijn tegenwoordig namelijk enorm moderne en mooi wandtegels te krijgen. Hiermee geniet je van het praktische aspect, maar ook zeker van de uitstraling en sfeer van de wandtegels. 

Vloertegels voor in de keuken 

Naast wandtegels kun je natuurlijk ook kiezen voor vloertegels keuken. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende groottes. De meest voorkomende afmetingen zijn 30×30 cm, 60×60 cm en 90×90 cm. Kleine tegels geven een ruime uitstraling en grote tegels geven meer een knusse uitstraling. De voordelen van vloertegels is dat ze zeer sfeervol zijn, net als wandtegels slijtvast en onderhoudsarm. Bovendien is er nog een groot voordeel. Vloertegels zijn namelijk zeer goed te combineren met vloerverwarming. Zo kun je lekker op blote voeten het ontbijt bereiden als je dit wilt. 

Welk type tegel kiezen? 

De keuze is reuze. Er zijn verschillende type vloer- en wandtegels. Zo zijn er verschillende stijlen tegels zoals houtlook tegels, vintage tegels, betonlook tegels of zelfs boeren plavuizen. Om nog maar te beginnen over de materialen. Ben je op zoek naar mooie design tegels? Probeer dan eens gericht te zoeken naar Italië als land van herkomst. Hier vind je veel producenten van design tegels. 

Welk formaat tegel kiezen? 

Het formaat tegel voor in de keuken is helemaal afhankelijk van hoe je keuken eruit ziet. We hebben eerder in dit artikel al de meest voorkomende afmetingen benoemd, maar er zijn natuurlijk meer mogelijkheden. Voor wandtegels kun je het beste kiezen uit 7,5 x 15, 13 x 13 of 12 x 18. Bij vloertegels in de keuken is 45 x 45 of 60 x 60 vaak de beste keuze. Tegenwoordig zie je echter vaak dat de vloertegels vanuit de woonkamer doorlopen in een open keuken. In dit geval is het raadzaam om hetzelfde formaat te laten doorlopen.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *