Voor welke soort jaloezieën moet ik gaan?

Jaloezieën zijn misschien wel de populairste raamdecoratie op de markt. Dat komt omdat ze volledig licht filteren en privacy regelen, en omdat ze in een grote verscheidenheid van mogelijkheden bestaan. Maar met zo veel stijlmogelijkheden zit je snel met de vraag: Welke soort jaloezieën passen het best bij mijn persoonlijke woonsmaak? Om je te helpen deze vraag te beantwoorden, zijn hier een aantal opties voor de populairste inrichtingsstijlen.

Traditioneel

De traditionele stijl staat bekend om luxueus textiel, sierlijk hout en kroonlijsten. Voor deze stijl kies je een kunststof houten jaloezie met brede lamellen in wit of crème. Dit zal dienen als een neutrale achtergrond die perfect is om die luxueuze op maat gemaakte gordijnen of vitrages over te leggen voor een echt glamoureuze uitstraling.

Rustiek

Rustieke inrichtingsstijlen staan bekend om de toepassing van natuurlijke materialen en texturen die de ruimte een warme uitstraling geven. Echt hout is vaak een aandachtspunt, zoals tafels van hout met levende randen. Kies bij het uitzoeken van je jaloezieën voor een jaloezie met bredere latten van echt hout. Met jaloezieën op maat kun je de kleur van je houten jaloezieën afstemmen op het bestaande hout in je huis.

Modern en eigentijds

Zowel moderne als eigentijdse stijlen leggen de nadruk op strakke lijnen en eenvoud. Modern zal vaak knallen van kleur en gedurfde vormen bevatten met een neutraal basiskleurenpalet, terwijl eigentijds bekend staat om strakke oppervlakken en een paar gedurfde en kleurrijke accenten. Voor moderne inrichtingsstijlen kies je voor een jaloezie met dunnere lamellen en voor een kunststof of aluminium jaloezieën, die op maat gemaakt zijn en passen bij het bestaande inrichting patroon. Voor eigentijds kies je aluminium mini-jaloezieën of kunststof hout met dunne lamellen in een neutrale tint.

Industrieel

Deze mannelijke stijl wordt gekenmerkt door blootgelegde pijpen of balken die je vaak aantreft in oude pakhuizen die tot appartementen zijn verbouwd. Moderne en antieke meubels worden gebruikt voor een unieke uitstraling vol karakter. Speel in op de bestaande metalen in huis door aluminium jaloezieën te kiezen in een bijpassende metaalkleur. Dit voegt extra strakke lijnen toe aan de woning. Of je kunt het bestaande hout in huis uitspelen en extra warmte toevoegen door echt houten jaloezieën te kiezen met een dunne of matige lamelbreedte.

Minimalistisch

Minimalistisch is precies dat-minimaal. Je vindt er geen gedurfde meubels of kleuren, maar strakke lijnen. Houd het eenvoudig met kleine jaloezieën of kunststof houten jaloezieën in een dunne of matige lamelbreedte in een neutrale tint.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *