Tips om je bedrijf te laten groeien

Iedere ondernemer heeft wel eens een periode waarin het iets minder goed loopt. Het kan zijn dat de klanten even niet komen of er al een tijdje geen nieuwe klanten zijn geworven. Wat de reden ook is, het is tijd voor een frisse blik. In deze blog gaan we je op weg helpen met het laten groeien van je bedrijf. Je leest hier namelijk een aantal tips geven die je kunt opvolgen om meer klanten binnen te halen. 

Een website maken

Als je meer klanten wil kunnen bereiken is het belangrijk om een website te hebben. Veel bedrijven hebben voor een lange tijd kunnen groeien zonder website, maar als er een punt komt waarbij de klanten even iets minder graag binnen wandelen dan wordt het toch echt tijd voor een website. 

Je kunt het beste een website laten maken door professionals. Je website wordt namelijk het visitekaartje van je bedrijf, het zal het eerste zijn wat veel potentiële klanten zullen zien. Iedere bezoeker van de website is een potentiële klant. Om daadwerkelijk bezoekers op je website te krijgen zijn er een aantal dingen die je zou kunnen doen.

Zoekmachine optimalisatie

Om organische bezoekers naar een website te trekken is het belangrijk om zoekmachine optimalisatie te implementeren. Organische bezoekers zijn bezoekers die op jouw website zijn gekomen door naar één van jouw zoekwoorden te zoeken en daarna op jouw pagina te klikken. Zoekmachine optimalisatie zorgt ervoor dat de website hoger scoort in Google, waardoor potentiële klanten sneller op jouw pagina klikken. Zoekmachine optimalisatie is een vak apart, vandaar dat hier beter een marketingbureau voor kan worden ingeschakeld. 

Google advertenties

Zoekmachine optimalisatie is een goed idee om te gebruiken als je een website hebt. Hierdoor heb je echter niet gelijk bezoekers op de website. Als je meer zekerheid wil qua bezoekers kun je ervoor kiezen om te investeren in advertenties in Google. Dan betaal je om jouw website gedurende een bepaalde periode bovenaan in Google te zetten. Dit is echter wel tijdelijk want zodra de advertentie verloopt zullen de bezoekers stoppen. Ook is het risicovol omdat een concurrent al hoger dan jou staat wanneer ze 1 cent meer bieden op de positie. Google advertenties (ofwel SEA) is goed te combineren met zoekmachine optimalisatie, zo heb je gelijk resultaat, maar ook gedurende een langere periode. 

Social media 

Je kunt ook veel bezoekers naar je website krijgen door je website bekend te maken op social media. Dit kan door een social media pagina op- en in te richten met een link naar je website en uiteraard de belangrijke informatie over je bedrijf. 

Je kunt er ook voor kiezen om te adverteren binnen social media of je website te delen in relevante groepen en community ’s op social media. 

Beoordelingen zijn belangrijk

Nu je een website en/of social media pagina hebt, kun je jouw klanten vragen om een positieve beoordeling achter te laten. Dit is erg belangrijk om nieuwe klanten te krijgen en kan voor veel mensen de doorslag geven om voor jouw bedrijf te kiezen. Je kunt hier een leuke korting of actie aan koppelen, zodat tevreden klanten sneller geneigd zijn om een beoordeling achter te laten. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *