Op zoek naar een oplossing om je auto op te laden? Ontdek de EV-BOX laadpaal

Stap je tegenwoordig iedere dag in je nieuwe elektrische auto waarmee je vol trots de weg op gaat? Naar je werk, een verjaardag of naar een afspraak aan de andere kant van het land, jij maakt niet meer gebruik van andere vervoermiddelen nu je elektrisch kunt rijden. Totdat de accu leeg raakt. Waar laad jij je dan auto op?

In deze blog bespreken we de EV-BOX laadpaal die je thuis op je eigen oprit kunt plaatsen om je auto op te laden. Welke specificaties bevat de laadpaal en kan jouw auto hierop worden aangesloten? Dat ontdek je in deze blog.

Vanaf nu altijd aan huis laden

Heb je een eigen elektrische auto, dan wil je ook een EV-BOX laadpaal aan huis. Je wilt namelijk niet alleen de voordelen ervaren van het elektrisch rijden zelf, voor jou is een bezoek aan het tankstation ook verleden tijd. Althans, dat was een van de redenen om de elektrische auto te kopen. Om te voorkomen dat je onderweg je auto op moet laden, zorg je dus voor een laadpaal thuis. Zodra je aan het eind van de dag na een lange rit thuiskomt, sluit je je auto aan en ben je de volgende ochtend verzekerd van weer een volle accu. Wat is nu de EV-BOX laadpaal en waar let je op als je die wilt kopen voor jouw wagen?

De EV-BOX laadpaal is een betrouwbare laadpaal waarmee al duizenden auto’s die van jou zijn voorgegaan. Met hoge kwaliteit en een relatief snelle laadfunctie brengt de laadpaal de stroom over naar je wagen, zodat de accu weer vol is. Andere voordelen van de EV-BOX laadpaal zijn: 

  • Als je een laadpaal op je eigen oprit hebt staan, dan heb je de mogelijkheid de auto direct aan te sluiten zonder een veiligheidspas of -druppel erbij te pakken. Je hebt wel een pas of druppel in bezit, dus je kunt ervoor kiezen de EV-BOX laadpaal te beveiligen, maar wanneer je dit niet nodig acht, haal je het slot eraf. Bij thuiskomst koppel je de stekker in het contact en gaat de laadpaal meteen aan.
  • Naast een EV-BOX laadpaal op de particuliere oprit, kan deze ook geplaatst worden op de parkeerplaats van je bedrijf. Tijdens het werk sluiten jij en je collega’s de elektrische auto aan om aan het eind van de dag weer thuis te kunnen komen. Bijkomend voordeel is dat de laadpaal automatisch de kosten voor het laden verrekent wanneer je in een elektrische leaseauto rijdt.
  • Bij het kopen van een EV-BOX laadpaal heb je verschillende mogelijkheden die aansluiten op jouw nieuwe wagen. Bepaal aan de hand van het merk en het type van je auto welke laadpaal geschikt is en kies vervolgens welke specificaties bij jouw behoeften passen. Wil je een dubbele of enkele stekkeraansluiting, ga je voor een hoog of een lager laadvermogen en welke aanvullende opties heb je nodig om optimaal gebruik te maken van de laadpaal?

Past de EV-BOX laadpaal op mijn elektrische auto?

Heb je nieuwe elektrische auto, dan zul je weten dat niet elke laadpaal geschikt is voor dit type wagen. Dat is onder andere afhankelijk van de aansluiting die al dan niet past en het laadvermogen die gunstig moet zijn. Net als bij het opladen van een mobiele telefoon of een laptop loop je altijd tegen het feit aan dat je alleen een stekker kunt gebruiken die overeenkomt met de ingang van jouw device. 

Datzelfde geldt voor de EV-BOX laadpaal. De aansluiting is voor veel automerken toegankelijk, maar er zullen types zijn die niet aansluiten. Zoek daarom goed uit aan de hand van het merk van jouw auto en van je behoeften welke laadpaal geschikt is. Kom je er niet uit, maak dan gebruik van de kennis van ervaren gebruikers en deskundigen die met je mee kunnen kijken in de zoektocht naar jouw laadpaal. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *