Hier moet u rekening mee houden bij het kiezen voor een ergonomische bureaustoel

Als de meeste mensen langdurig in een bureaustoel zitten, is de natuurlijke neiging om voorover in de stoel te gaan zitten of onderuit te zakken. Deze houding kan de gewrichten, wervels en omliggende structuren in de wervelkolom belasten. Na verloop van tijd kan een verkeerde zithouding de rug beschadigen en rugpijn veroorzaken of verergeren.

Het belang van een ergonomische bureaustoel moet je daarom zeker niet onderschatten. Onze zithouding een statische houding die de spanning in onze rug, schouders, armen en benen verhoogt. Het zet grote hoeveelheden druk op onze rugspieren en wervels en vraagt nogal veel van ons lichaam. Des te belangrijker is het om rekening te houden met onderstaande punten wanneer u kiest voor een ergonomische stoel.

Zijn de bedieningselementen gemakkelijk te gebruiken?

Vermijd stoelen met bedieningselementen die ingewikkeld, slecht ontworpen en onhandig geplaatst zijn. Zoek naar stoelen met bedieningselementen die gemakkelijk te bereiken zijn wanneer u gaat zitten en die gemakkelijk te gebruiken zijn. U moet op zijn minst de hoogte van de stoel kunnen regelen, maar het liefst ook de diepte en kanteling van het zitvlak. Sommige stoelen bieden ook een spanningsregeling voor de rugleuning, terwijl andere stoelen dit automatisch doen op basis van uw lichaamsgewicht.

Hoe werken de armleuningen?

Het gebruik van armleuningen helpt u om in-en-uit een stoel te komen en helpt uw ​​knieën en rug te beschermen tegen overmatige belasting. Ook zijn armleuningen erg handig om af en toe op uit te rusten. Zoek dus altijd naar een stoel met armleuningfunctie. 

Zoek naar brede, voorgevormde, gedempte en comfortabele armleuningen die u gemakkelijk kunt verstellen terwijl u zit. Houd altijd rekening met dat u minimaal de hoogte van de armleuningen moet kunnen verstellen. Bij sommige stoelen kunt u ook de hoek van de armleuning (van binnen, naar buiten en van voren naar achteren) verstellen.

Heeft de stoel een hoofdsteun?

De hoofdsteun van de stoel helpt de belasting van nek en schouders te verminderen wanneer u achterover leunt in de stoel. Hierdoor legt u minder spanning op de spieren in dit gebied waardoor u de zithouding langer zult kunnen volhouden.

Hoe stabiel is de stoel?

Controleer de stoel om er zeker van te zijn dat deze niet kantelt als u erop leunt. Het moet minimaal een voetstuk van 5 poten hebben met wielen die vrij over het vloeroppervlak kunnen glijden.

Bron: https://www.spinalis-ergonomischestoelen.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *