Waarom zijn motorlaarzen belangrijk?

Het dragen van geschikte motorlaarzen is van belang. Het helpt bij een optimaal rijcomfort en het is ook veilig. Het beschermt je voeten, enkels en benen tegen verwondingen, verbetert de  grip en controle op de motor en biedt bescherming tegen zowel impact als verschillende weersomstandigheden. Zorg ervoor dat je speciale motorlaarzen koopt, die ook voldoen aan de voorgeschreven veiligheidsnormen. Maar waarom heb je ze nodig? In deze blog geven we het antwoord.

Optimale bescherming van je voeten, enkels en benen

Motorlaarzen heb je nodig om je voeten, enkels en benen te kunnen beschermen. Ze bieden een goede bescherming aan en ze zijn vaak verstevigd met materialen, zoals leer of synthetische vezels. Ook de hielen en de tenen zijn doorgaans versterkt. De verstevigingen helpen bij het absorberen van schokken en verminderen het risico op verwondingen bij vallen of uitglijden. Een hoge motorlaars beschermt ook je kuiten en enkels tegen de hete onderdelen van de motor zelf.

Met motorlaarzen heb je meer grip 

Motorlaarzen hebben speciale zolen die zijn ontworpen voor een betere grip op de voetsteunen. Dit verbetert de grip en controle over de motor en ze helpen bij het schakelen, remmen en manoeuvreren door het verkeer. Daarnaast ontlasten ze de enkels als je bijvoorbeeld jezelf moet opvangen of je motor moet balanceren als je voor een stoplicht staat. Zonder goede bescherming loop je meer risico op botbreuken en verstuikingen en daar zit je niet op te wachten.

Bescherming tijdens verschillende weersomstandigheden

Motorlaarzen bieden ook bescherming tegen verschillende weersomstandigheden. Ze zijn meestal waterdicht of waterbestendig, waardoor je voeten droog blijven tijdens een regenbui. Daarnaast bieden ze isolatie en bescherming tegen kou, zodat je voeten warm blijven tijdens koude weersomstandigheden. Zorg voor goed ventilerende laarzen als je op warme dagen op pad gaat, zodat je geen warme voeten of zelfs zweetvoeten krijgt. 

Belangrijk hierin is dat je ook kiest voor hogere motorlaarzen, omdat het water dan niet bij je voeten kan komen. Bij te lage motorlaarzen loop je dat risico wel en het is niet prettig om met natte voeten op een motor te rijden. Je hebt ook minder grip en controle als je voeten nat zijn en dat is weer gevaarlijk. 

Motorlaarzen bieden steun

Motorlaarzen zijn in de regel steviger en stijver dan normale laarzen en daarom zijn ze ook perfect voor het controleren van je voertuig. Je zorgt ervoor dat je voeten en benen worden ontlast en dat je dus ook langer op de motor kan rijden. Het is belangrijk dat je de juiste maat koopt, want motorlaarzen die te strak of te los zitten zorgen voor minder rijcomfort en kunnen zelfs je concentratie negatief beïnvloeden. Wat je juist zo hard nodig hebt als je deelneemt aan het verkeer. Ga dus uitgebreid op zoek naar de beste laarzen en kies het paar dat het beste aansluit bij je voeten en benen. Ze zijn ook in verschillende soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. Of je nu kortere of langere benen hebt, iets voller of dun bent of op zoek bent naar een speciaal model met uitgesproken kleuren of een standaardmodel die niet van een normale laars te onderscheiden is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *