Optimaal genieten tijdens de feestdagen? Trakteer jezelf en je familie op lekkere gerechten

De feestdagen zijn een tijd voor familie, vrienden, en natuurlijk, lekker eten! Waarom zou je dit jaar niet eens wat nieuwe recepten uitproberen om echt indruk te maken op je geliefden? Van romige aardappelpuree tot heerlijke desserts, we hebben je gedekt met al de lekkerste gerechten. Dus ga koken en geniet van het beste van het seizoen!

Welke gerechten zijn lekker om te maken tijdens de feestdagen? 

Er zijn zoveel heerlijke gerechten die je tijdens de feestdagen kunt maken! Enkele van onze favorieten zijn romige aardappelpuree, hartige jus, geroosterde kalkoen, geglazuurde ham, vulling van zoete maïsbroodjes, en pompoentaart. Of je nu op zoek bent naar een hoofdgerecht of een dessert, wij hebben de lekkerste recepten voor je op een rijtje gezet. Dus ga koken en geniet van het beste van het seizoen!

Spareribs tijdens de feestdagen? Waarom niet! 

Er zijn veel manieren om heerlijke spareribs te maken, maar wij hebben het beste recept voor jou! Verwarm eerst je oven voor op 350 graden Fahrenheit. Meng vervolgens 1/2 kop bruine suiker, 1/4 kop ketchup, 2 eetlepels sojasaus, en 1 eetlepel plantaardige olie in een kom. Leg de ribbetjes vervolgens in een ovenschaal en bedek ze met de saus. Bak ze in de oven gedurende 1 1/2 uur, of tot ze lekker mals zijn. Serveer ze met wat extra saus ernaast voor extra smaak! Wist jij dat je spareribs ook erg lekker kunt maken in een slowcooker, zoals een Crockpot

Of toch een lekkere malse kip? 

Wat ook altijd een lekker gerecht is tijdens de feestdagen is een gevulde kip, vooral als de kip lekker mals is en goed gekruid. Een eenvoudige manier om je kip extra mals en lekker te maken is door hem te marineren in een mengsel van olijfolie, citroensap, knoflook en kruiden. Dit voegt veel smaak toe, en de kip zal lekker sappig zijn. Dus waarom zou je het niet eens proberen?

Tijd voor een toetje!

Een lekker toetje kan uiteraard niet ontbreken bij een feestmaal. Viennetta is een all-time klassieker, maar ook tiramisu is een veel gegeten toetje tijdens de kerstdagen. Hoe maak je een lekkere tiramisu? Gebruik het onderstaande recept! 

Om een tiramisu te maken, heb je nodig:

  • 1/2 kop koffie, afgekoeld.
  • 1/4 kop Marsala-wijn.
  • 1/4 kopje brandewijn.
  • 1/4 kopje suiker.
  • 1 (8-ounce) container mascarpone kaas.
  • 1/2 kopje zware room.
  • 1/4 theelepel gemalen kaneel.
  • 1 verpakking van 16 ons lange lange lange vingers.
  • ongezoet cacaopoeder.

Aanwijzingen: 

1. Meng de koffie, Marsala-wijn, brandewijn en suiker in een kleine sauspan boven een gematigd vuur. Kook tot het mengsel aan de kook komt. Haal van het vuur en laat afkoelen. 

2. Meng in een middelgrote kom de mascarpone, de slagroom en de kaneel. Meng tot een gladde massa.

3. Leg de helft van de Ladyfingers met de platte kant naar boven op de bodem van een ovenschaal van 11 x 16 inch die is bestreken met antiaanbakspray. Schep een derde van het mascarponemengsel erop en verdeel het gelijkmatig 

4. Herhaal de lagen tot je alle ingrediënten (behalve cacaopoeder) hebt gebruikt en eindig met een laag mascarponemengsel bovenop. Bestuif de tiramisu lichtjes met ongezoet cacaopoeder. Zet minstens twee uur in de koelkast alvorens op te dienen of indien mogelijk de hele nacht. Snijd in 12 gelijke stukken en geniet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *