Goede linkbuilding in je blog

Een blog schrijven lijkt makkelijk, maar toch is het niet zo gemakkelijk als het lijkt. Steeds meer bedrijven doen aan bloggen met als doel om bezoekers naar hun website te trekken. Door relevant te bloggen kan je inderdaad hoger in de zoekresultaten van Google komen, maar je moet meer doen dan alleen een leuk verhaaltje schrijven. Google zoekt naar onder meer keywords en linkbuilding dus het is belangrijk dat je blogs dit bevatten. Hoe zorg je voor een goede linkbuilding in je blog? 

Wat is het?

Linkbuilding is het laten verwijzen van linkjes naar je eigen website. Deze linkjes kun je zelf toevoegen in je eigen blogs door een woord naar een andere blog op je website te laten gaan. Je kunt deze linkjes ook uitwisselen met een ander bedrijf dat in haar blog naar jouw website linkt. Google kijkt naar de linkjes en wil dat de linkjes relevant zijn. 

SEO

Om goede linkbuilding te krijgen is het belangrijk dat je blogs voorzien zijn van SEO. Je moet Google vertellen wat er te lezen is in je blogs. Schrijf je een blog dan is het ook handig om de titel in H1 te zetten. Zo heb je de juiste headings wat voor Google ook weer relevant is. Verder hecht Google waarde aan afbeeldingen. Hoe meer afbeeldingen die uniek zijn, hoe beter. Je moet aan deze afbeeldingen wel tags toevoegen. Dit is de titel van de afbeelding. De titel is een relevant keyword en helpt Google begrijpen wat het is. Zorg er ook voor dat de afbeeldingen goede kwaliteit hebben. 

Relevant

Zorg ervoor dat je blog relevant is. Google let erop of je linkbuilding relevant is en matcht met het onderwerp van je blog. Dit geldt ook voor een blog op een andere website. De andere website kan dan wel een linkje naar jouw website laten gaan, maar als de onderwerpen niet matchen ziet Google dat en vindt Google dat niet heel relevant. Je hebt dan dus minder aan je linkbuilding. Een voorbeeld: de andere website gaat over parfum en jouw website gaat over koken. 

Anchor 

Je moet ook kijken dat je gevarieerde anchors hebt. Ook wel gevarieerde ankerteksten genoemd. Dit is de tekst waar je interne of externe link uit bestaat. Vaak is het een zoekwoord wat mensen vaak intypen in Google. Van tevoren kan je hier een onderzoek naar doen zodat je erachter kan komen welke anchor wel werkt en welke niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *