Een interactieve video in elkaar zetten

Denk jij erover na om een video in elkaar te zetten waarbij er sprake is van interactie met het publiek? Dit is mogelijk door te kiezen voor een interactive video maker. De interactie die hierbij plaatsvindt heeft te maken met de keuzes die mensen maken. Gedurende een video krijgen mensen de optie om een vervolgvideo te kiezen. Deze vervolgvideo is dan vervolgens afhankelijk van de keuze die mensen maken. Op het moment dat mensen kiezen voor een vervolgvideo zou deze zeer waarschijnlijk overeenkomen met hun persoonlijke voorkeuren. Op basis hiervan worden de video’s die mensen kijken steeds persoonlijker.


De voordelen


Het grote voordeel hiervan is dat de inhoud van een video nu gedeeltelijk bepaald wordt door de kijker. Het is immers aan degene die de eerste video bekijkt om vervolgens te bepalen wat hij of zij daarna wilt zien. Daarnaast geeft dit vele mogelijkheden op het gebied van marketing. Veel bedrijven kiezen ervoor om een interactieve video te plaatsen op diverse sociale media kanalen en hiermee ontzettend veel producten te verkopen. Naast de mogelijkheden die bestaan op het gebied van de verkoop van producten zijn er tevens veel mogelijkheden door het feit dat de inhoud persoonlijk wordt gemaakt. De kijker kiest zijn eigen avontuur door middel van een interactieve video met links.

Het maken van een interactieve video


Voor het maken van een interactieve video geldt dat er gelukkig een aantal mogelijkheden zijn. Hierbij moet jouw aandacht voortdurend uitgaan naar het creëren van een video waarbij de inhoud is afgestemd op het individu. De aandacht van de kijker moet gegrepen worden. Zorg er dus voor dat het filmpje op creatieve wijze wordt bedacht, door een gat in de markt te vinden of door een ludieke video op te nemen zullen mensen blijven kijken zodra ze iets aanklikken. 

De platforms


Voor de totstandkoming van een interactieve video kan je om hulp vragen door experts. Hierbij is er wel sprake van betaling. Indien jij het creëren van een interactieve video op zelfstandige wijze wilt doen kan je gebruik maken van een aantal platforms. Denk hierbij in de eerste plaats aan My Media. Verder wordt er bij een platform vanzelf een menu geopend waarbij jij aan de slag kan gaan met het creëren van jouw video. Door voldoende informatie door te lezen wordt dit proces vanzelf makkelijker gemaakt voor jou. Zorg er in ieder geval voor dat kijkers de mogelijkheid hebben om uit meerdere vervolgvideo’s te kiezen. Op deze wijze wordt een video interactief. 

Tip: HiHaHo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *