Wat moet je weten over gezond werken?

Gezond werken heeft meer waarde dan alleen een appel op werk krijgen, het gaat namelijk ook om andere dingen, zoals duurzame inzetbaarheid voorbeelden. Maar wat is dat dan nou precies? Nou, duurzame inzetbaarheid, simpel gezegd, heeft te maken met het creëren van de juiste voorwaarden voor werknemers om een ​​lange, gezonde en gelukkige carrière te hebben. Door ervoor te zorgen dat iemand met plezier, gezond en gemotiveerd werkt, blijft hij of zij langdurig inzetbaar! Dit is dus vooral ook duurzaam en beter voor het bedrijf omdat het hen minder geld gaat kosten om meer medewerkers te regelen, dus blijft het werken ook beter!

Waarom is duurzame inzetbaarheid belangrijk?

Er zijn veel redenen waarom het een belangrijk idee is om de werkgelegenheid duurzaam te houden. Een van de belangrijkste factoren die ook eerder werden genoemd, was hoe een bedrijf op veel extra kosten kan besparen. Als een bedrijf blijft werken aan duurzame inzetbaarheid, besparen zij veel geld op doorbetaling van loon, nieuwe medewerkers, verloren kennis en kunde, ervaring die wegvalt en meer! Bovendien zijn werknemers dankzij duurzame inzetbaarheid vaak veel gemotiveerder en productiever, wat een algemeen voordeel is voor het bedrijf en de werkruimte. Daarnaast helpt het in het algemeen bij het creëren van een beter imago voor de organisatie, wat juist de grootste pluspunt is. 

Meer weten?

Duurzame inzetbaarheid kent dus veel verschillende factoren, waarbij het er vooral om draait dat de organisatie kan helpen met bewustwording en andere activiteiten gericht op het stimuleren van eigen verantwoordelijkheid en welzijn van mensen, en vooral met betrekking tot het werk en lang gezond blijven daarbij. Verder waren er al eerder genoemd maar wat enkele voorbeelden van alle voordelen die een bedrijf als duurzame werkgever zult ervaren. Wil je weten of je die titel al verdient en hoe je die kunt behalen? Of ben je verder nog geïnteresseerd in wat duurzame inzetbaarheid nou precies inhoudt en betekent? Er zijn online veel mogelijkheden om meer over te komen te weten, zoals bij www.johan.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *