Wat kost de salarisadministratie laten verzorgen?

Salarisadministratie is het bijhouden van gegevens van werknemers, zodat ze op tijd en juist betaald kunnen worden. Het omvat het berekenen van salarissen, belastingen en premies, en zorgt voor een nauwkeurige financiële administratie van de salarissen. Wanneer je dit laat uitbesteden zit hier een prijskaartje aan. Lees verder en ontdek wat het inhoudt en wat het kost. 

Wat is salarisadministratie 

Salarisadministratie is het proces waarbij wordt bijgehouden hoeveel geld mensen verdienen voor hun werk. Het omvat het berekenen en uitbetalen van salarissen aan werknemers, het afdragen van belastingen en sociale premies aan de overheid, en het bijhouden van financiële gegevens over salarissen. Het is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat werknemers op tijd hun verdiende loon ontvangen en dat alles volgens de wet en regels verloopt. Salarisadministratie zorgt voor duidelijkheid en eerlijkheid in het betalingsproces en helpt bedrijven om hun financiën goed te beheren.

De salarisadministratie wordt meestal gedaan door een speciale afdeling binnen een bedrijf, die verantwoordelijk is voor het bijhouden en verwerken van alle salarisgerelateerde gegevens van de werknemers. Deze afdeling wordt vaak de “salarisadministratie” of “personeelsadministratie” genoemd. In sommige kleinere bedrijven kan de salarisadministratie worden uitbesteed  aan boekhouders of salarisadministrateur.

Wat kost een salarisadministrateur?

Salarisadministrateurs bepalen zelf hoeveel ze vragen voor hun diensten. De kosten voor de salarisadministratie verschillen dus per kantoor. Als je de administratie laat opstarten, betaal je een eenmalige bijdrage van minimaal € 20,-. Daarnaast betaal je ook eenmalige administratiekosten van € 20,- per medewerker. Deze kosten zijn maar één keer, maar je moet maandelijks kosten betalen.

Voor het maken en sturen van de loonstroken kun je rekening houden met € 5,- tot € 12,50 per medewerker per maand. Dit kan per kantoor verschillen. Meestal geldt dat als je meer medewerkers hebt, de kosten per medewerker lager zijn.

Verder betaal je ongeveer € 2,50 per maand voor een betaalbestand. Als je wilt dat het pensioenfonds wordt gekoppeld, kost dit ook ongeveer € 2,50 per maand. De salarisadministrateur moet deze koppeling ook regelen en ervoor zorgen dat alles goed werkt. Daarom betaal je eenmalige administratiekosten van € 20,- als je dit wilt.

Overzicht prijzen

DienstenGemiddelde kosten
Administratiekosten per bedrijfVanaf € 20,-
Administratiekosten per werknemerVanaf € 20,-
Loonstrookjes maken€ 5,- tot €12,50
SEPA-betaalbestand€ 2,50
Koppeling pensioenfonds inrichten€ 20,-
Excel journaalposten bijhouden€ 2,50
Koppeling pensioenfonds€ 2,50

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *