Vind de juiste hormoontherapeut

Hormoontherapie is een belangrijk onderdeel van het leven. Van geboortebeperking tot menopauze, hormonen zijn in alles wat we doen. En omdat de niveaus in de loop van de tijd zo drastisch veranderen, is het cruciaal om een hormoontherapeut in je team te hebben die je door elk seizoen van het leven zal begeleiden. Maar hoe vind je de juiste hormoontherapeut?

3 dingen die je hormoontherapeut wil dat je weet

  1. Het gaat niet alleen om je menstruatie! Je hormoontherapeut is er om je in elke levensfase te helpen, ook in de puberteit, de perimenopauze en de postmenopauze
  2. Hormonen beïnvloeden het hele gezin! Van angst tot gewichtstoename, hormonen beïnvloeden meer dan alleen jou. Je kan niet gezond zijn als je dierbaren het moeilijk hebben.
  3. Je levensstijl beïnvloedt je hormonen! Stressvolle banen, ongemakkelijke menstruaties en ongezonde gewoonten kunnen allemaal leiden tot een verstoord hormonaal evenwicht. Leer hoe je voor jezelf kunt zorgen met dieet veranderingen, medicijnen of zelfs lichaamsbeweging (ja, dat geldt ook voor seks!)

Waarom je een hormoontherapeut nodig hebt

Er zijn een heleboel redenen waarom je een hormoontherapeut nodig hebt. Een van de belangrijkste dingen waar een hormoontherapeut bij kan helpen is het in balans brengen van je hormonen.

Hormonen maken in de loop van de tijd veel veranderingen door, en het is belangrijk om iemand te hebben die er voor je is als die veranderingen plaatsvinden. Hormoon therapeuten zijn gespecialiseerd op het gebied van hormonen en hoe deze van invloed zijn op mensen als ze ouder worden. Als je lichaam minder hormonen begint aan te maken, zal je hormoontherapeut je helpen je op die veranderingen voor te bereiden door medicijnen voor te schrijven of andere vormen van behandeling te bieden. Je hormoontherapeut kan je ook helpen als het een tijd geleden is dat je goed voor jezelf hebt gezorgd. Van slechte voeding tot stress op het werk, een heleboel dingen kunnen leiden tot hormonale onevenwichtigheid. Je hormoontherapeut zal je helpen je lichaam in de best mogelijke vorm te krijgen voordat er veranderingen optreden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *