Investeren voor beginners!

Steeds meer mensen investeren hun geld tegenwoordig. De kans bestaat dus dat jij dit ook wilt gaan doen. Echter heeft niet iedereen de benodigde kennis. Daarom beschrijven we in dit artikel wat algemene tips!

Bepaald waarin je gaat investeren

Wanneer je wilt beginnen met investeren, is de eerste stap bepalen waarin. Er zijn immers erg veel mogelijkheden. Iedere mogelijkheid brengt weer andere kansen en risico’s met zich mee. Kies iets waar je enige kennis van hebt en waar je geïnteresseerd in bent. Denk bijvoorbeeld aan aandelen, vastgoed, edelmetalen of crypto. Het laatst genoemde doe via een crypto exchange, zoals Bitfinex.

Bepaal je budget

Wanneer je hebt besloten waarin jij je geld gaat investeren, is het belangrijk om een budget te bepalen. Investeer alleen bedragen die je voor langere tijd kunt missen. Je kunt het geld dat je investeert immers niet voor andere dingen gebruiken, en er is altijd een risico dat je investering minder waard wordt! Je kunt er voor kiezen om in één keer een groot bedrag te investeren. Een andere methode is om periodiek (zoals iedere maand) een bepaald klein bedrag te investeren. Op deze manier kom je dus niet in één keer zonder een groot bedrag te zitten. Voor beginners wordt de 2de optie aanbevolen, omdat je hiermee meteen je risico spreidt: wanneer je een verkeerde investering doet en hier na een paar maanden achter komt, heb je er nog niet veel geld in zitten.

Heb geduld

De 3de tip is om geduld te hebben. Check niet 3x per dag of je investering al meer waard is geworden. Investeren is een marathon, geen sprint. Alleen de lange termijn telt! Schrikt ook niet van schommelingen; de meeste investeringen zullen niet in 1 rechte lijn omhoog gaan, maar zullen wat fluctueren. Er kunnen van allerlei factoren zijn die jouw investering beïnvloeden. Wanneer je weet dat je investering goed zit, kun je het dus het beste met rust laten. Dit zorgt er voor dat je zelf ook meer rust krijgt, en dus geen stress krijgt wanneer je investering niet meteen loopt zoals gehoopt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *