Groene aanslag verwijderen? Gebruik deze simpele tips!

Zit jouw terras of balkon onder de groene aanslag en wil je hier graag verandering in brengen? Je bent niet de enige die met dit probleem zit, tijdens de koudere maanden worden veel huishoudens met groene aanslag geconfronteerd. Dit komt omdat er veel vocht aanwezig is en door het gebrek aan zonlicht kunnen mossen en algen zich vrij ontwikkelen op jouw terras of balkon. Groene aanslag ziet er niet uit, maar kan ook gevaarlijk zijn. Het is namelijk hartstikke glad en je glijdt dus zo uit. 

In de koudere maanden ga je niet snel naar buiten om te schrobben, maar door het te lang vrij spel te geven zul je later nog harder moeten schobben. Dus, ons advies is om er direct mee aan het werk te gaan. Met het onderstaande stappenplan kun jij eenvoudig groene aanslag verwijderen

Stappenplan groene aanslag tegels verwijderen zonder schrobben

Gelukkig is het proces voor het verwijderen van groene aanslag niet moeilijk. Volg de stappen die hieronder staan en je bent er binnen no-time weer vanaf! 

  • Vul een emmer met 10 liter kokend heet water. 
  • Stop hier 5 eetlepels soda en 5 eetlepels groene zeep bij en meng dit goed door elkaar heen.
  • Verdeel de inhoud van deze emmer over de plekken waar de groene aanslag zich genesteld heeft. 
  • Pak vervolgens een harde bezem en verdeel het nog beter over alle plekken met groene aanslag.
  • Laat dit een tijdje inwerken en spoel je terras of balkon naderhand af met water. Voila: je zult zien dat de groene aanslag verdwenen is. 

Hoe kun je groene aanslag voorkomen?

Voorkomen is beter dan genezen! Om groene aanslag te voorkomen is het zaak om regelmatig je terras of balkon schoon te maken, zeer simpel dus. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je terras of balkon te voorzien van een speciale coating, hierdoor kan groene aanslag zich niet vormen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *