Een goede vloerrenovatie begint bij het egaliseren van je tegelvloer

Het kiezen van een geschikte vloer kan een lastige taak zijn. Er zijn verschillende keuzemogelijkheden als het bijvoorbeeld op een tegelvloer aankomt. Nog voordat je kan beginnen met het (laten) leggen van deze vloer, valt er belangrijk voorbereidend werk te treffen, namelijk het egaliseren voor een tegelvloer. In dit artikel gaan wij in op waarom men egaliseert voordat een tegelvloer gelegd kan worden en waarom deze essentiële stap absoluut niet overgeslagen mag worden.

Nog voordat je kan beginnen met het egaliseren van je tegelvloer

Het correct leggen van een tegelvloer is een vervelende en moeilijke taak, maar met de juiste kennis en hulpmiddelen kan dit proces zo soepel mogelijk verlopen. Nog voordat de tegelvloer zelf gelegd kan worden heb je als het goed is al een keuze gemaakt voor mooie en passende tegels. Het egaliseren voor de tegelvloer is hierbij een essentiële stap die garandeert dat je vloer lang mooi blijft. De eerste stap die hierbij komt kijken is het creëren van een goed vlak oppervlakte. Dit gebeurt nog voor het egaliseren zelf. Het is ontzettend belangrijk dat de vloer waterpas is. Als dit namelijk niet het geval is, is de kans op een scheve en ongelijke vloer erg groot.

Nadat je ervan verzekerd bent dat het oppervlakte waarop de vloer goed waterpas is, begint het proces van het egaliseren zodat je tegelvloer uiteindelijk goed strak ligt, en jaren meegaat. Voordat er geëgaliseerd wordt, moet de vloer ontdaan zijn van al het stof en goed worden opgeschuurd. Dit is erg belangrijk, zodat de eerste laag goed op de ondergrond kan hechten. Deze eerste laag wordt ook wel een primer genoemd en is het voorbereidende werk, nog voordat de egaliserende laag aangebracht wordt. Vaak heeft deze primer een wat ruwere textuur, zodat de egaline die later aangebracht wordt goed kan hechten op het oppervlak. 

Het egaliseren van een tegelvloer

Als al het voorbereidende werk gedaan is en de primer is gedroogd, kan er een begin worden gemaakt met het egaliseren van de tegelvloer. Zoals je inmiddels in de gaten hebt, is het een vrij ingewikkeld proces waarvan het belangrijk is dat het goed gebeurt in verband met het behoud van je vloer. Wij raden je daarom aan te kijken naar een specialist voor het egaliseren tegelvloer. Zo ben jij van een goed resultaat verzekerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *